dilluns, 31 de maig del 2010

31 de maig (Aitona-Serós)

Son les 23.56 del dilluns día 31 de maig. Hem aconseguit connectar a Sanson i Dalila, l´ordenador de butxaca i l´usb.....Se n´acaben d´anar 2 amics de Serós que ens han portat unes cervesetes per passar el tràngol d´avui, ha fet una mica de vent i el tema de perxar no es fàcil com mos pensàvem. Desprès de portar el remolc a soldar hem sortit d´Aitona acompanyats de xikuelos i els seus pares que sortien del cole i ens han vingut a despedir, fent-mos les recomanacions sobre el riu i 4 anecdetotes d´Aitona, com un barri anomenat la moreria i unes troballes que es van fer al poble al 1972, fent reformes a una casa van trobar una doble paret amb 2 corans a dins en unes fundes de pell de cabra, que a día d´avui estan a Lleida. També ens han dit dit que la gent d´Aitona de malnom els diuen "moros", i desprès de fer-los l´explicació que s'havien expulsat a 136 famílies 724 persones, a alguns d´ells els ha sobtat aquesta informació perquè desconeixien una mica el tema.

Ens han dit que per estes terres hi ha una dona que es diu Montse Monjó que ha fet una tesis doctoral sobre la expulsió dels moriscos d´aquestes terres de Lleida, intentarem buscar informació sobre aquest treball per informar-mos una mica més. ¿¿Ens podríeu ajudar??

A vore si algú s´anima!!!.
La baixada D´Aitona a Serós ha tingut unes quantes aventures, com una colla de pescadors de sirulos que tenien tot el riu ple de canyes i hem tingut que passar per baix dels fils, després algún ràpid a causa de l´hidroelèctrica que polet diu..."segons lo preu del kilowatt, amollen mes o menos aigua".

Un cop a Serós hem tingut que canviar de banda per muntar el campament, trencant la nit hem perxat i palejat en contra la corrent per poder trobar un lloc tranquilet per muntar campament,nous i 2 pastissets de Benifallet que estaven deliciosos, i ara casi a les 12 i mitja ja estem a punt per anar a a dormir perquè demà ens esperen unes quantess aventures mes. El temps es bo, fa una mica de vent i les fulles dels arbres fan un sorollet que incita a descansar i relaxar-se. Així que desprès d'un dia així anem a descansar un ratet.

Notes:


Polet: l´escena de veure creuar un ramat d´ovelles saltan un afluent petit que donava al Segre i escoltar un munt de moixonets cantar ha sigut un bon record del dia.

Josep Juan: Hem viscut situacions emocionants pel contacte que hem tingut en un riu que desconeixia, i que ens agradat vore que encara esta viu i transmet la vida que te.

Moreno: una de les coses mès boniques ha sigut que tots els problemes que han sortint s´han solucionat en alegria.

Eva: Navegant pel Segre pensava que som privilegiats per poder fer una baixada amb la vestimenta de moriscos . Sentir la corrent riu avall, canya per a perxar i puntona, tota una tradició Deltaica que ens ha permès riure i disfrutar de la baixada!! Una aventura!!!

Juan (Ratón) : Natros , lo que hem pensat ha sigut que com hi ha gent que paga 2.000 euros per una pulsereta i anarsen al Carib, quan aquí tenim un munt de opcions més naturals i més sanes de disfrutar de la natura. Això és massa!!!

Rafa: creuar el riu en contracorrent i a punt d´amagar-se el sol ha estat tota una aventura.


LLuc: entre pastisset i pastisset hem matat lo cuquet








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada