dimecres, 23 de juny del 2010

Embarcament al Pailebot Santa Eulalia






Embarcament al Pailebot Santa Eulàlia.

El Pailebot Santa Eulàlia és el vaixell insígnia del museu marítim de Barcelona. És un vaixell de fusta de 47 metres, tres pals de 27 metres d’altura i una superfície vèlica de 526 metres.

Actualment els del programa Thalassa realitzen un recorregut amb aquest vaixell en els 20 anys d’emissió d’aquest programa i amb la seva col•laboració, el diumenge 20 de juny i en mig d’una forta mestralada, es va fer un simbòlic i dramàtic embarcament de moriscos a aquest emblemàtic vaixell d’època.

Aquest embarcament es va fer sortint els moriscos amb els barquets en busca del vaixell que estava a l’entrada del Port de la Ràpita. El fort mestral va complicar molt el poder arribar al costat del vaixell i enfilar-se per les escales de corda que els van tirar des de dalt. En tot i això els que ho van tenir més dur van ser els soldats dels Terços de Flandes que custodiaven cada una de les barques, els quals una vegada carregats els moriscos havien de tornar al lloc de sortida. El vent per poc els fa arribar a Àfrica primer que els expulsats. Joanet estava a l’aguait i ho va tornar a solucionar.

Les càmeres de Thalassa i les que s’utilitzen en aquesta activitat van tenir l’oportunitat de gravar imatges d’autèntic dramatisme, i sense ficció.

1 comentari:

  1. caram ho vareu cambiar per diumenge i jo plorant per que la data prevista era del 15 .
    M'en al.legro del final de la vostra aventura ara ja teniu una gran història per contar per sempre .
    Des de Lleida una abraçada

    ResponElimina