diumenge, 20 de juny del 2010

Etapa Amposta - Port dels Alfacs, dimarts 15 de juny




Avui feia exactament 400 anys en que sortia del Port dels Alfacs el primer carregament de moriscos, amb els expulsats procedents de Lleida, Aitona, Seròs, Fraga i Mequinensa, els mateixos que commemorem en aquesta baixada. El lloc d’arribada als Alfacs era concretament a la platja del Pipí de La Ràpita, i a priori pensàvem que seria l’etapa més complicada de tota la baixada, i així va ser.
Del riu es va passar al antic Canal de Navegació reconvertit actualment en canal de reg, en arribar a la resclosa del canal es va passar al desguàs dels Ullals de Baltasar, i passant pel costat de l'Encanyissada ja per la tarda es va entrar a la Badia. Una vegada dins del Port dels Alfacs, amb un fort ponent de cara es va arribar fins l’espigó principal del Port de La Ràpita.
Des de l’espigó hi van haver molts de dubtes de com superar la distància entre aquest i la platja de Pipí, trajecte que s’havia de fer amb fort onatge de costat. Finalment amb el suport d’un vaixell "pirata" i Joanet amb la seva pneumàtica, les agosarades muletes van aconseguir arribar al seu destí, rebent una magnífica rebuda, malgrat lo tard que era i les intempestives condicions meteorològiques.
S’havia estat navegant ininterrompudament des de les 11,00 hores fins les 9 de la nit, menjant només dos salvadors talls de coc que ens van arribar a mig dia procedents del Poble Nou.
Per això les pastes de l’arribada van parèixer celestials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada